diplashop.gr banner

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ *ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΦΗ*17*25 50σελ.

06-912

New

Τα εσώφυλλα έχουν  τη μορφή τετράδιο / βιβλίο και περιλαμβάνουν έγχρωμες εικονολέξεις με τα σημαντικότερα σύμφωνα ή διπλά σύμφωνα, που συγχέουν οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Δίνεται η δυνατότητα αυτενέργειας του μαθητή να συμπληρώσει και ο ίδιος λέξεις της  ίδιας κατηγορίας. 

More details

Οι σελίδες γραφής είναι το αποτέλεσμα πολύχρονων εκπαιδευτικών δοκιμών και ερευνών δίπλα σε παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

  1. Επαναλαμβάνεται σε κάθε σελίδα (κεφαλίδα) η αλφαβήτα, ούτως ώστε
  • να αποτυπώνεται στο οπτικό λεξικό του μαθητή
  • να βοηθά τον πρωτόσχολο να αντιγράψει το σχήμα των γραμμάτων
  • να αντιμετωπίζεται η καθρεπτική γραφή
  1. Το περίγραμμα της σελίδας κυκλώνεται και από τις τέσσερις πλευρές με έντονη διαγράμμιση, για να αποφεύγονται οι διαταραχές στην κατεύθυνση και το χώρο.
  2. Η εσωτερική διαγράμμιση δίνει την εντύπωση της «απόλυτης ελευθερίας» αλλά είναι απόλυτα μεθοδευμένη για να κατευθύνει τον μαθητή.

Χωρίζεται σε μόλις διακριτά τετραγωνάκια για να βοηθήσει τον μαθητή να προσδιορίσει τον χώρο δράσης.

Γραμμή ανά γραμμή υπάρχει μια απαλή σκίαση στις σελίδες.

proti-grafi-2-dyslexiashop-grΜε αυτό τον τρόπο η σελίδα δεν κουράζει οπτικά τον μαθητή και βοηθά στην απόσταση γραμμάτων και λέξεων.

  1. Αριστερά της σελίδας υπάρχει αρίθμηση των γραμμών.

Βοηθά στην οργάνωση εύρεσης υλικού (άσκηση μεθοδικότητας και οργάνωσης) σε συνδυασμό με την αρίθμηση σελίδας,  π.χ. λάθος στο 3/13

Αποφεύγονται οι έντονες μολυβιές στη διόρθωση.

Βοηθά στη μαθηματική ακολουθία (δυσαριθμησία).

  1. Στο τέλος κάθε σελίδας υπενθυμίζεται στο μαθητή να διορθώσει το γραπτό του (ορθογραφία, τόνοι, στίξη) και σημειώσει το αποτέλεσμα. Έρευνες που έγινα στους μαθητές μας απέδειξαν ότι το 22%- 26% των λαθών κάθε σελίδας διορθώθηκαν λόγω της επισήμανσης.
  1. Όλες οι σελίδες είναι αριθμημένες, για να βοηθηθεί ο μαθητής στην οργάνωση των εργασιών του.
ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΟ ΜΕ... :